FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
13. september

Alt er muligt for troen


 

Markus kap. 9 vers 23:

”Alt er muligt for den, der tror.”

 

Herved en opfordring til, at sænke ovennævnte bibelvers dybt ned i dit hjertekammer - og ved lejlighed gøre brug af det.

 

Vi møder sætningen i forbindelse med beretningen om den månesyge dreng. Faderen til drengen er i stor nød, for han kan ikke se nogen udvej for sin søn. Han henvender sig forgæves til disciplene, men møder nu Jesus selv - og udbryder i sin fortvivlelse: ”Herre, hvis du formår noget, så forbarm dig over os og hjælp os.”

 

Faderen er kun lige blevet færdig med replikken, da Jesus sender ”bolden” tilbage. ”Hvis DU formår”, siger Jesus, ”alt er muligt for den, som tror.”

 

Problemet er altså ikke Jesus, han formår jo alt og altid. Problemet er faderen og hans tro. Faderen griber ”bolden” og siger grædende (gl. engelsk overs.):

 

”Jeg tror, hjælp min vantro.”

 

Bekendelsen er ærlig og påvirker Jesus, som byder over drengens sygdom.

 

Drengen rejser sig op, og alle kan se underet. Selv disciplene mærker triumfen og skammen, da Jesus senere siger: ”Åh, du vantro slægt, hvor længe skal jeg være hos jer, hvor længe skal jeg tåle jer.” De bebrejdende ord bliver sagt hen over hovederne på alle – også disciplene, som utvivlsomt føler et stik i hjertet over deres vantro og hårde hjerter.

 

Jesus gav den dag disciplene en undervisning for livet. Det gælder om at forvente alt godt fra Jesus og ikke møde ham med vantro.

 

Nu sendes ”bolden” videre til os. Vi må også lade Jesu ord være gældende i vore situationer: ”Hvis du formår, alt er muligt for den, der tror”. Her er ingen undtagelser. Jesus formår at rejse en tro i os, som overvinder alt, fordi han er troens banebryder og fuldender.

 

Selv i livets ringhjørne med nederlag og sygdom kan Gud rejse en tro, der udtrykker de samme ord som Paulus: ”Alt formår jeg i ham, som giver mig kraft.” Der er eksempler på mennesker, som Gud har givet en styrke og kraft, så de overvinder virkelig svære ting. Også det er et Guds under.

 

Lad os i dag vælge at tro på, at med Guds hjælp er ”alt muligt for den, der tror.”

 

Vælg i dag, hvem du vil tjene,

Kristus eller mørkets drot!

Vælg i dag om du vil værne

alt, hvad der er sandt og godt.

 

Vælg i dag, om du vil stride

troens ædle, gode strid!

Vælg i dag, om du vil lide

ondt med korsets hær en tid.

 

                             Gunnar Lundgren


Kærlig hilsen og Guds fred - www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Get Up

Med og af Planetshakers