FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
13. juli

Leve livet med Helligånden


 

Matt. 3,16: ”Men da Jesus var blevet døbt, steg han straks op af vandet, og se, Himlene åbnedes, og han så Guds Ånd dale ned som en due og komme over ham”.

 

Et herligt billede, vi her har i bibelverset til Dagens Ord. Vi kan næsten se det for vores indre blik – Helligånden, synliggjort ved en due, dalende ned over Jesus. Denne gode Ånd fulgte Jesus i tjenesten og viste ham lydighedens vej. Den trøstede ham og overførte ord fra Gud selv. Det var derfor, Jesus kunne sige det så klart: Alt, det jeg siger, har jeg først hørt af min far i Himlen.

 

Der er et lille kunstværk ved kirken i Nykøbing Sjælland. Formålet med kunstværket var egentlig at mindes muren fald i 1989. Og som sådan betragtede den almindelige turist det. Men jeg så noget mere. Jeg så Helligåndens gennembrud, den Helligånd, der bryder gennem alle menneskeskabte mure og går sine egne veje.

 

Bag omridset af duen, så jeg kirkens røde farve, og duen blev pludselig ved fotograferingen til en rødglødende due, der bare trænger igennem, hvor ingen andre tør eller kan. Sådan er Helligånden.

 

Helligånden finder vej, hvor ingen troede det muligt.

 

Det kan være en søn eller datter, der igennem hele barndommen nærmest vendte forældrenes tro ryggen, men så pludselig bliver indfanget af Helligånden og må overgive sig. Helligånden bliver den vigtige katalysator, der bevirker, at man får lyst til ”Herrens lov”. Man får en længsel efter bibellæsning, det kristne fællesskab og ikke mindst får man lyst til at formidle det, man selv har modtaget.

 

”Sæt Helligånden på arbejde, læs i Bibelen!” var der et vittigt hoved, der fik sagt. Og det er jo rigtigt, for Bibellæsning uden Helligåndens inspirerende lys bliver blot kold teologi eller ingen teologi.

 

Lad os give plads for Helligånden, så skal den nok på sin måde udvirke det, som er Guds plan. Og lad os bede om, at Helligånden må opsøge de ensomme og frygtsomme mennesker og, at den må bryde igennem barrierer af menneskebud og menneskefrygt, så mennesket bliver virkelig forløst ved Helligåndens kraft.

 

N.F.S. Grundtvig har skrevet flere salmer om Helligånden. Én af dem ”Talsmand, som på jorderige” indeholder følgende opbyggelige bøn til Helligånden.

 

Sjælesørger fra det høje,

hold med os et vågens øje,

vogt de små for falk og høg!

Væk de dorske, styrk de svage,

tugt de trygge, trøst de spage,

gør os daglig husbesøg!

Dan vort hjerte, løs vor tunge,

så vi bede, så vi sjunge

yndelig i Jesu navn.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Holy Spirit

lyrik musikvideo med Francesca Battistelli


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002