FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
13. juni

Gud er trofast


 

Hebr. 11,11b: ”For hun holdt ham for trofast, som havde forjættet det.”

 

Man kunne godt spørge, hvem denne frimodige kvinde er, som kalder Gud for trofast. Stor bliver overraskelsen nok, når vi får at vide, at det er gamle Sara om hvem, man har fået at vide, at hendes livmoder var død.

 

Hun havde simpelthen nået den alder, hvor det fysisk er umuligt at få børn – og så alligevel fødte hun Isak, som var forjættelsens søn. Se, det er tro!

 

Vi kan lære meget af gamle Sara, som en overgang måtte le bag teltdøren, fordi der var nogen, der havde sagt, at hun om et år skulle have en søn.

 

Man forstår hende godt, for hun brugte jo den sunde fornuft, som vi alle er i besiddelse af, mere eller mindre, men midt i det hele vågnede hendes gudgivne tro, fordi hun huskede et løfte, som var givet af Gud selv. Og selv om løftet lød helt fornuftstridigt, droppede hun fornuften og greb ud efter troen og kaldte Gud for trofast. SE, det er tro!

 

I mit barndomshjem hang der et skilt med inskriptionen: Gud er trofast. Jeg husker ordene fra de tidlige drengeår og forbandt i grunden ikke så meget med dem, men NU er de et kært minde om et forældrepar, der trods modgangsår alligevel lod ordene hænge mellem vore to stuer.

 

Gud er trofast – også når modgangsbølger skvulper eller skyller ind over livsskibet. En søster tog sit eget liv, men ordene blev stående. Det var ellers nærliggende at fjerne dem, nej, for Guds trofaste hænder bærer også igennem sorgen.

 

Det var min fars eneste pige, så det har smertet forfærdeligt at miste hende på den måde – kun 42 år, men skiltet forblev på sin plads i de efterfølgende 16 år, indtil min far døde og hjemmet blev opløst. Skiltet er nu mit - og det er jeg glad for, da det vidner om at Gud er den samme, og at Han står inde for sin trofasthed.

 

Sammenfattende må man sige, at Gud er den trofaste og barmhjertige Gud. Og så er han tillige RETTENS Gud, han skal nok sørge for at retten føres til sejr, som det står i Es. 42,3: ”Han fører retten til sejr.” David siger samstemmende i Sal. 37,6: ”Han lader din ret bryde frem som lyset og din retfærdighed som den klare dag.”

 

Og hvad er så rettens forudsætning. Det er ikke en præstation, det er en nåde. En nåderet, som blev vundet på Golgatas høj, da Jesus sagde: ”Det er fuldbragt”. Vi må aldrig glemme, at Guds vidnesbyrd efter skabelsen var: ”Alt er såre godt” (1. Mos. 1,31) og Jesu vidnesbyrd efter at have fuldbragt frelsen: ”Det er fuldbragt (Johs. 19,30).

 

Måtte vi lade de to udsagn bundfælde sig i vort sind, så det er i dag bliver til en klar bekendelse, efterfulgt af en dyb fred og forløsning.

 

Sig højt: ”Alt er så godt!” og ”Alt er fuldbragt!” Sig det ikke bare som en sløv gentagelse. Sig det som om du lægger en lindrende balsam på et sår eller et slangebid, indtil al giften er trukket ud – sig det indtil såret er helet, sig det til du føler Guds livgivende og tilgivende kraft gennemstrømmer hele dit væsen.

 

Du Herre Krist

min frelser est,

til dig jeg håber ene;

jeg tror på dig

o, bliv hos mig

miskundelig

alt med dit ord det rene.!


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Vi vil gi' dig det bedste vi har

Af og med Arvid Asmussen, Aarhus Valgmenighed.
Vi kan komme til Gud med alt det bedste vi har - og alt det værste vi har, og han tager imod os helt som vi er.


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002