FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
CLIPART
SØGESIDEDagens Ord Andagt
13. november

Ubegrænset tillid


 

1. Johannes kap. 5 vers 13-15:

Jeg har skrevet det her til jer, som tror på Guds Søn, for at I skal vide, at I har evigt liv. Vi har den tillid til ham, at han svarer os, når vi beder, lige meget hvad det drejer sig om, så længe det er i overensstemmelse med hans vilje. Hvis vi altså ved, at han svarer os, hvad vi end beder om, så ved vi også, at vi får, hvad vi har bedt om.

Tillid er et stort og dyrebart ord. Det er ikke noget, man kan studere sig til - eller købe sig til. Det er noget, som opstår mellem mennesker, når nogle forudsætninger er til stede. Nogle mennesker er umiddelbart tillidsvækkende - og det er ikke altid, at man kan forklare årsagen til dette. Tilliden er der bare.

Det er især hos børn, man møder den ubegrænsede tillid. Man kan blive helt blød i knæene - og fuld af misundelse, når man ser den tillid, som strømmer én i møde fra et barn. Øjnene, smilet, ja hele ansigtet - udstråler tillid.

Vi må lære det med tillid. Vi må lære, at vi er skabt til tillid. Prøv engang, at iagttage et barn, som skal lære at gå. Barnet udviser fuld tillid over for dem, der skal støtte det. Barnet nærmest vælter sig ud i et gå-projekt, som det næsten ikke kan overskue, men med tillidsfulde øjne og hænderne i vejret, går det frimodigt hen mod den åbne favn.

Barnet har en fuldstændig ufordærvet tillid - til sine omgivelser. Det samme bør vi have, ja, endog mere, for vi har jo kender jo vidnesbyrdet - om den tro, der overvinder alt. 1. Johannes kap. 5 vers 4:

For alt, hvad der er født af Gud, sejrer over verden. Det er altså gennem vores tro, at verden bliver besejret.

Vi er skabt til tillid. Det er Den almægtige Gud, der har lagt sit ord ned i vore hjerter – for, at vi skal tro på det. Så lad os da tro det - helt og fuldt - og ikke stykkevis og delt.

Vi ser det også fra nu af og op til jul, hvordan glæden og tilliden stråler fra deres ansigter. De er bare fyldt med forventning til juleaften, for de ved, de bliver ikke snydt. Hvilken mor og far kunne finde på at glemme, at overraske børnene? Nej, tilliden og forventningen hos børn - er så stærk, at forældrene må finde på nogle gode gaver.

Jesus vidste besked - med børnenes tillid. Det var derfor - han ved flere lejligheder - kunne henvise til børnene. ”Uden I bliver som børn, kommer I slet ikke ind i Himmeriget,” sagde han - ved en bestemt lejlighed. Og det siger jo alt.

 

Børns tillid - er en stærk prædiken, men en endnu stærkere prædiken kommer fra Jesus, som udviser guddommelig tillid. Hele hans mission med ord og gerninger - er en stor tillidserklæring. Mange mennesker så denne tillid og fandt frem til ham for at få et ord fra ham. Ét ord fra hans læber var nok til at overbevise dem om, at hjælpen var undervejs. Vi har det dejlige eksempel med den romerske høvedsmand og den kongelige embedsmand. Begge gik de på grund af et ord, for tilliden til Jesu ord var så stor, at ingen anden person kunne ændre den - eller vælte den.

 

Tillid opstår ved at have fællesskab med en anden person. Det er Johannes' ærinde andagtens indledende bibelvers. Han mener, at tilliden til Jesus - bør afspejle sig i vor holdning - til bøn og bønnesvar. Når vi beder efter Guds vilje, ja, så hører han - og så kan vi også forvente et svar. Dette må vi hvile i, for Jesus er jo sandheden vejen og livet - og han er troens banebryder og fuldender. Det er et kæmpeløfte, som vi her får givet. En stor tillidserklæring, som har Jesus som sit udgangspunkt.

 

Da ved jeg vist, o Jesus Krist,

du vil mig ej forlade.

Du siger så: Kald du mig på

hjælp skal du få,

og intet skal dig skade!


H.C.Sthen

 


Kærlig hilsen og Guds fred - www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"Støt gerne

Dagens Ord Andagt Internetmission

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

Reg. nr. 1551 kontonr. 478 348 2738
eller
MOBILE PAY telefon 3042 5207

 


Dagens Lovsang


Barnetro

med Tina Mellemgaard
Melodi og tekst: Henrik Mellemgaard