FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
13. januar


Fokus på Jesus som bønnens mesterMatt. 6,6: ”Men når du beder, så gå ind i dit kammer og luk din dør og bed til din Far, som er i det skjulte og din Far, som ser i det skjulte, skal lønne dig.”
Matt. 7,7: ”Bed, så skal der gives jer; søg, så skal I finde; bank på, så skal der lukkes op for jer.”

 

Så konkret taler Jesus om bøn. Hvert ord er overvejet, gennemtænkt og ikke mindst accepteret af Faderen i Himlen. Derfor kan vi tage hvert ord for pålydende, velvidende, at der ikke er svig i Jesu mund.

 

I dag blev jeg lige opmærksom på, at apostlen Peter citerer Es.53.9, hvor der står: ”i hvis mund, der ikke blev fundet svig.” Jeg blev så glad, at jeg var ved at springe op af stolen. Den henvisning havde jeg ikke lagt mærke til før. Jeg tænkte som så: Når Esajas, Peter og Moses (5. Mos.32,4) kan omtale Gud, som sanddru og uden svig, så kan vi andre trygt læne os op af de ord. Alt, hvad Jesus siger om bøn, kan vi tage for pålydende.

 

Jesus praktiserede selv det, han anbefalede. Han gik op i bjergene for at bede, han bad i synagogen, han bad i Getsemane Have, han bad for sine venner og sine fjender. Og så gav han os hverdagsbønnen ”Fadervor”.

Ja, hele hans liv var en stor bøn, som holdt ham fast i Guds plan.

Bøn er en magtfaktor. ”Den retfærdiges bøn har en mægtig virkende kraft”, står der i Bibelen. Bøn kan bevæge den treenige Gud og alle hans engle. Bøn bliver registret af Gud, fordi Gud er Gud.

 

Jesus udnyttede ikke blot bønnens magt, han underviste også om det for at opmuntre andre til at bevæge sig ind i bønnens verden. I den forbindelse brugte han herlige billeder.

 

1) Et herligt billede er fra Matt.7 i forlængelse af opfordringen til bøn. En far, siger Jesus, kunne aldrig finde på at give sin søn en sten, slange eller skorpion, når sønnen beder om henholdsvis et brød, en fisk eller et æg. Jesus konkluderer, at vor himmelske far ikke er ringere indstillet, tværtimod vil han kun give gode gaver.

 

2) Lukas beskriver to andre billeder, hvoraf det ene omtaler en nabo, der pludselig har fået gæster og mangler at sætte noget på bordet. Han går over til naboen, som for længst er gået i seng. Alligevel bliver døren åbnet og hjælpen er inden for rækkevidde.

Det andet billede hos Lukas er lignelsen om enken og den uretfærdige dommer, hvor Jesus udfordrer os alle med ordene: ”Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte ret, dem, som råber på ham dag og nat. Jeg siger jer: han skal skaffe han ret i hast.”

 

Lad os tage ved lære af Jesus både som forbeder og som underviser. I dag går han i forbøn for den enkelte og sin menighed.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk

Dagens Worship Lovsang:


Give me your eyes

med Brandon Heath


 

 

 


 

 
   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002