FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
12. juni

Se blot til himmelens fugle 

Matt. 6,26: ”Se til himmelens fugle; de sår ikke og høster ikke og samler ikke i lade, og dog giver jeres himmelske Fader dem føden; er I ikke meget mere værd end de.”

 

”Se til himmelens fugle” siger Jesus og bruger billedet med fuglene som en pædagogisk indfaldsvinkel til noget vigtigt. Med billedet håber Jesus at få sagt noget, som tilhørerne aldrig vil glemme – at vi er mere værd end fuglene, som Gud igennem sit vidtfavnende skaberværk altid vil sørge for.

 

Jeg må give Jesus ret. Ved at studere fuglenes liv og færden får man øjnene op for storheden i det skabte. Her slås begreberne som trofasthed, omsorg, utrættelighed og udholdenhed fast med syvtommersøm.

 

Nu har jeg i ca. 14 dage fulgt et mejsepars flid med at fodre ungerne. Utrætteligt flyver parret frem og tilbage for at give ungerne mad – og ungerne er umættelige.

 

Her finder jeg, at Gud har overført nogle af sine fantastiske egenskaber til fuglene. Han har jo også skabt dem, så hvorfor skulle han ikke lade noget af sit DNA være sluppet løs hos fuglene?

 

I dag fulgte jeg så med begejstring ungernes færden uden for fuglekassen, som de lige havde forladt. De havde fundet en pilebusk og en syrenbusk som midlertidig base. Spændende var det at følge deres små hop på grenene og give små pip fra sig for at fange forældrenes opmærksomhed.

 

Igen var forældrene på farten. De fangede små larver og insekter for fortsat at stille ungernes sult. Med deres indbyrdes kalden lykkedes det endnu engang at servere maden for de mange unger.

 

Pludselig så jeg de små mejseunger lave flyveøvelser over buskene, Det så lidt hjælpeløst ud, men det lykkedes dem både at cirkle rundt og lande igen. Det mindede lidt om brevduernes taktik, der også lige flyver op og cirkler rundt for at orientere sig.

 

Efter nogle timers hoppen rundt i buskene fløj de fra stedet og borte var de, men en voksen musvit kom tålmodigt tilbage med lidt mad i munden, for der kunne jo være nogle unger tilbage.

 

Jo, det var spændende at opleve dette naturfænomen med mejserne. En lille skabning med så megen DNA i sig. Forældrenes utrættelige omsorg for ungerne kan godt give stof til eftertanke. Hvordan formår musvitparret i øvrigt at fordele insekterne ligeligt, så alle unger er flyvefærdige på samme tid? Jo, der er nok at undres over.

 

”Hvor meget mere værd er I ikke end disse fugle” konkluderer Jesus. Det betyder, at vi vil være genstand for Guds store omsorg og trofasthed. Han vil selvfølgelig give os det, vi behøver for tid og evighed. Se blot til himmelens fugle!


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Kære Jesus

Af og med Brian Fomsgaard. Kor: Maj-britt Vibe Dørken
For Brian er meningen med musik at kunne ære og tilbede Gud og at have fællesskab med Ham.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002