FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. december


Gud sendte en engel


 

Dan. 6,23: ”Min Gud sendte en engel og lukkede løvernes gab, så de ikke har gjort mig nogen mén.”

 

Beretningen om Daniel i løvekulen er kendt af de fleste. Den er spændende, dramatisk og indeholder masser af stof til eftertanke.

 

Daniel var from og pligtopfyldende, og så alligevel ender han blandt løver. Men heldigvis får beretningen en lykkelig udgang. Gud sender en engel, og Daniel undgår at blive ædt af de farlige løver. I sig selv et stort under, for ifølge naturloven skulle løverne gå løs på Daniel, men et indgreb direkte fra oven ændrer hele situationen. En engel lukker af for en massakre. Yderligere medfører underet at kongen træder offentlig frem og proklamerer, at Daniels Gud er en levende Gud. Kongens proklamation er virkelig værd at kende fra først til sidst, så jeg gengiver den her:

 

”Alle gode ønsker fra kongen! Jeg befaler hermed, at alle borgere i hele riget fremover skal vise respekt og ærefrygt for Daniels Gud. Han er den levende og uforanderlige Gud, hvis herredømme aldrig vil ophøre, og hvis magt aldrig vil få ende. Han redder og frelser, hvem han vil. Han gør tegn og undere i himlen og på jorden. Han frelste Daniel fra løverne.”

 

Herlig læsning. Jo, kongen blev på grund af underet i løvekulen bevidst om den levende Gud.

 

Beretningen om Daniel fortæller os, at engle kan beskytte os. Det er den samme tanke vi møder hos David, når han skriver: ”For Herrens engel redder enhver, som ønsker at gøre Guds vilje.”

 

Det mest kendte steder om engle er nok de budskaber, som vi møder i forbindelse med Jesu fødsel og hans opstandelse. I begge tilfælde indleder englen med et ”frygt ikke!” Det vækker vor tillid og giver os tro. Vi repeterer lige teksten fra de to steder.

 

”Frygt ikke, for se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket, for eder er i dag en frelser født i Davids by; han er Kristus Herren!” Luk.2,10-11.

”Frygt ikke, for jeg ved, at det er Jesus, den korsfæstede, I søger efter. Han er ikke her, for han er opstanden, som han har sagt. Kom og se stedet, hvor han lå.” Matt.28,5-6.

 

Som det tredje og afgørende vil jeg nævne, at engle kan vise vej. Et af de Bibelord, som jeg ofte har klynget mig til i livet er 2. Mos.23,20, hvor der står:

 

”Se, jeg sender en engel foran dig for at vogte dig undervejs og føre dig til det sted, jeg har beredt.”

 

Et fint og godt ord og tage med ud i hverdagen. Beskeden er sagt til det israelitiske folk, men gælder også os i dag. Lad os have det i tankerne.

 

For mange år siden ringede en ukendt kvinde og sagde, at hun under bøn havde fået et ord til mig, og det var Mark.1,2: ”Se, jeg sender min engel for dit åsyn, han skal bane vejen for dig.” Åh jo, det er godt at vide, at Gud sender engle på vor vej for at bringe evangeliet videre. Engle kan jo også være mennesker, som Gud lader os møde på vor vej

 

Forbønsemne: Vore landsmænd har behov for et møde med Gud gennem f.eks. kirkerne, de kristne, bibelen, andagter, lovsang, kunst og vidnesbyrd.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGod Andagts Jul
Dagens Jule Worship - klik her


God Rest Ye Merry Gentlemen

3 forskellige versioner 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002