FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
CLIPART
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. november

Guds ords klippegrund


 

Sal. 116,105: ”Dine ord er en lygte for min fod, et lys på min sti.”

 

”Der er meget man ikke kan udtrykke med ord, men gennem kunst kan man godt.” Sådan skrev en elev fra en 6.klasse engang i min gæstebog. Og eleven har jo ret. En kunstner kan med sin kunnen og fantasi åbne øjnene for andre, så man ser dybder af tilværelsen.

 

For en del år siden stod jeg over for et lille kunstværk, som aldeles betagede mig. På en træramme var der anvist en åben bibel, hvorfra man kunne se en flamme, hvori der var ridset et træ, der brød igennem noget snavs (måske tjørn).

 

Jeg synes illustrationen ramte godt, for Guds ord er netop som en helligåndens ild, der ved tro kan gribe om et menneskehjerte. Samtidig er Guds ord, som en spire, der kan bryde igennem livets bekymringer og frygt – og senere blive et træ med megen frugt.

 

Jeg blev opmuntret af kunstværket (en lille/stor øjenåbner) og købte det. Nu hænger det for enden af en reol og minder mig om Guds ords stor muligheder.

 

Bibelen påstår jo selv at være lys på vejen, vi skal gå, men samtidig giver lys mulighed for vækst, al vækst er jo betinget af fotosyntesen og lysets virkning heri. Derfor er Bibelen også grobund for vækst for det åndelige menneske – heri findes lys og vand til evigt liv.

 

Lad mig nævne nogle ord, som regelmæssigt dukker op i min bevidsthed, fordi ordene talte til mig i en bestemt situation.

 

For mange år siden følte jeg en smerte i kroppen. Jeg var rådvild og urolig, men fandt trøst i Davids salmer. En morgen læste jeg salme 116, og da jeg nåede til vers 7, skete underet. Gud åndede på ordet, så det blev dybt personligt. Der står: ”Vend tilbage min sjæl, til din ro, for Herren har gjort vel imod dig.

 

Jeg må sige, at ordet skabte, hvad det nævnte. Jeg faldt til ro, og kort tid efter forsvandt smerten. Ikke på grund af mig og min fortjeneste, men på grund af Jesus, fordi han har ”gjort vel imod mig” på korset. Han døde i mit sted, for at jeg ved ham kunne få liv i overflod.

 

I 1979 sad jeg ved min mors sygeleje på sygehuset i Odense og læste salme 34 for hende. Da jeg havde læst vers otte: ”Herrens engel slår lejr om dem, der frygter ham, og frier dem” kom der en sygeplejerske ind i værelset og afbrød dermed læsningen. Da hun var gået, sagde min mor lige så frimodigt, tag lige vers otte endnu engang, inden du læser videre. Jo, denne situation har brændt sig ind i min bevidsthed. Jeg husker vers otte som var det i går.

 

En anden gang havde jeg en ældre kvinde i telefonen. Hun trængte til nogle opmuntrende ord på grund af ensomhed og sygdom. Hun fik nogle gode løfteord, men vi snakkede også om livet i almindelighed. Hun havde slet ikke overskud til at give opmuntrende ord tilbage, men så en dag ringede hun igen og sagde med en særdeles opløftet stemme: ”Jeg er så glad for ordet: ’Jeg griber din hånd og siger til dig, Frygt kun ikke jeg er din hjælper.’ ” Verset er fra Es. 41,13. Jo, det var som om solen brød igennem det skydække, der havde præget hendes liv.

 

Endnu et ord, som har fået stort betydning for mig er Johs. Åb. 1,18. Jeg havde læst i min bibel og lagde den foran mig, mens jeg mediterede over Guds veje med os. Pludselig ser jeg en lille lap stikke ud forneden af Bibelen. Der stod blot Åb.1,18. Jeg blev selv-følgelig nysgerrig og slog stedet op. Her stod der et fantastisk budskab, som bortskyllede al bekymring og mismod:

 

”Frygt ikke! Jeg er den første og den sidste, og jeg lever. Jeg var død, MEN SE, jeg lever i evighedernes evigheder, og jeg har dødens og dødsrigets nøgler.”

 

Jeg måtte bryde ud i tak for dette ord. Jo, Guds ord er levende og virkende.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"Støt gerne

Dagens Ord Andagt Internetmission

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

Reg. nr. 1551 kontonr. 478 348 2738
eller
MOBILE PAY telefon 3042 5207

 


Dagens Lovsang


How Deep The Fathers Love For Us

lyrik musikvideo med Stuart Townend.