FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. oktoberMen jeg bad for dig


 

Luk. 22,32: ”Simon, Simon! Se Satan begærede jer for at sigte jer som hvede. Men jeg bad for dig, at din tro ikke må glippe.”

 

Det er befriende med dette ”MEN” fra Jesus. Det er sandt, at Satan prøvede på at fælde Peter og holde ham borte fra Jesus, men det er lige så sandt, at Jesus er en flittig forbeder. Han bad for Peter, at hans tro ikke måtte glippe.

 

Vi kender nok Peter bedre end de andre disciple, fordi vi kan spejle os i ham og hans fejltrin. Vi er i slægt med ham. Peter blev advaret af Jesus, som sagde, at der lå et fald forude. Ja, inden hanen galede, ville Peter have fornægtet Jesus tre gange.

 

Det kom alt sammen til at passe. Ja, hvordan kunne han gøre det? Han kendte dog Jesus og havde lige delt nadveren med ham. Før den tredje fornægtelse står der betegnende ”omtrent en time senere” (vers 59) dvs. Peter har haft en times betænkningstid, inden det igen gik galt, men det blev igen til fald.

 

Heldigvis var Peter ikke alene i sit nederlag. Der var én, som bad for ham, at hans tro ikke skulle glippe, så han faldt hen i mismod og fortvivlelse.

 

Lukas har en herlig sætning, som siger noget om Jesus som forbeder. ”Da vendte Herren sig om og så på Peter.” En sætning, som er fyldt med medfølelse. Ikke så sært, at mange kunstnere netop har brugt denne sætning som udgangspunkt for deres kunst.

 

Jesus tog sig tid til at kigge hen på Peter for at udtrykke omsorg og tilgivelse. Selv om Jesus havde nok at tænke på, sendte han Peter et medlidende og forstående blik.

 

En frelsers blik mødte en fortvivlet synders blik - og blikket fik konsekvenser. Peter fik en ny begyndelse, og det sendte ham ind i et spændende og frugtbart vingårdsarbejde.

 

Nu begyndte den store pottemager, Jesus, at forme Peter til en apostel. Med fast og kærlig hånd formede han Peter til ét af de største vidner om kristendom. Hans breve bærer præg af en fast overbevisning om Jesus som den frelser, der skulle bringe nyt håb og nyt mod til en rådvild verden.

 

Tilgivelse er ikke et dårligt udgangspunkt for en fortabt synder. På grund af Jesus er fortid med brist og fejl totalt ude af verden. Jesus gør nemlig sit arbejde færdigt. Han tilgiver hele synderegisteret, når anger og bod er gået forud.

 

Bøn:

 

Tak, Jesus, at du også beder for mig,

at jeg ikke må bøje af til højre eller venstre,

men følge i dine fodspor,

som alene fører fremad, opad og hjemad

 

                                                       Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Your Love Never Fails

med Newsboys Musikvideo med lyrik 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Oktober 2016: Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
39 
 
 
 
 
 
40 
41 
42 
43 
44 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002