FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
10. december


2. søndag i Advent.


 

I dag er vi nået til 2. søndag i advent, som er indledningen til en dejlig tid med lys og farver og ikke mindst forventning.

 

Vi ser frem til julen, vi forbereder os til julen og håber på nogle gode dage op til jul, hvor vi kan forberede sind og tanker på, at evangeliet er lige nyt hvert år.

 

Adventstiden er både en glædens og en taknemmelighedens tid. Vi kan glæde os over evangeliets storhed - og takke for gode kår - og almindelige hverdage, som alt sammen er gode gaver. 

 

Den største glæde i denne tid er lyset fra evangeliet. Det er ligesom det får en ekstra glans her i adventstiden, hvor vi venter på den store højtid, julen. Jo, der er noget at glæde sig over i denne tid, trods de mørke meldinger, vi får gennem medierne. Vi må glæde os over livet og sige tak for hver eneste dag.

 

Adventstiden er en gammel kristen tradition. Meningen med advent var - og er vel stadig, at man i denne periode skulle/skal forberede sig åndeligt til juleevangeliets budskab om herrens komme, at fejre Jesu Kristi fødselsdag.

 

Advent -  "Adventus Domini" som betyder "Herrens komme", er de fire søndage der er i tiden før den 25. december.

 

Bemærk vores eventyr om "Adventskransen".

 
Verdens største smaragd


 

Es. 54,11: ”Du arme, forblæste, utrøstede! Se, jeg bygger dig op med smaragder, lægger din grund med safirer.”

 

En dag læste jeg, at verdens største smaragd er udstillet i Columbias hovedstad. Den grønne juvel er 11.000 karat og vejer knap 2½ kg. Den blev fundet i en mine i byen Muzu, som befinder sig i et område fyldt med smaragder.

 

På udstillingen må der kun være 15 mennesker inde at se den værdifulde juvel ad gangen., og den bliver bevogtet af 5 vagter. Columbia producerer i øvrigt 55% af verdens smaragder og tjener omtrent 200 millioner dollar om året på eksport af stenene.

 

Da jeg læste ovennævnte, kom jeg til at tænke på Esajas’ mægtige løfte til det menneske, som føler sig forbigået og fyldt med mismod. Han siger: ”Se jeg bygger dig op med smaragder og lægger din grund på safirer.” Det betyder, at Gud i himlen finder de fineste juveler frem for at bygge os op og grundfæste os.

 

For snart en del år siden fik jeg tilsendt et krucifiks fra en god ven. Han havde fundet nogle pinde, som han forarbejdede og satte sammen til et kors. På korset satte han nogle glasmosaikker, som næsten ligner små ædelstene. Udsmykningen relaterer til Guds store juvelarbejde gennem sin søn, Guds lam, Jesus Kristus.

 

Han er jo vores juvel, for han udslettede al vor gæld med sit offer på Golgatas høj. Jesu Kristi blod er den store juvel, hvormed vi skal renses og bygges op, så vi bliver i stand til at få genetableret Guds harmoni og tryghed i vores sind. Og det er muligt.

 

Ved at lade et Guds ord slå rod i hjerte og sind bygges vi op, så vi kan modstå fristelser af de bedrageriske tronranere, som for tiden stikker hovedet frem i massemedierne.

 

Tronen tilhører jo vor Herre Jesus Kristus, ja, alt i denne verden er blevet skabt til og ved ham. Og så alligevel, så hører vi om denne verdens frihedsapostle, som ivrigt presser deres ”Gør, hvad du har lyst til”-budskab ned over hovedet på så mange som muligt. Men det er bedrag alt sammen.

 

For at have et boldværk mod alt dette har Gud givet os sine herlige løfter, som vi må finde og bekende. Vi må gå på jagt efter Guds løfter samtidig med, at vi har et fast blik på Frelseren, så vil Gud i sin store nåde finde de fineste smaragder til at genoprette det usikre og nedbrudte i vore liv. Tak og lov for det.

 

Verdens største smaragd er fundet og er nu udstillet til beskuelse for nysgerrige. Vi, der ikke når, at se den, kan med begejstring sige, at vi kan bese en omend endnu større smaragd i Jesu forsoningsværk. Her har vi en juvel, som overgår alt og som samtidig er i stand til at genoprette alt det tabte i vore liv.

 

Nu fryde sig hver kristen mand

og springe højt af glæde!

Ja, lad os alle vidt om land

med liv og lyst nu kvæde!

For Gud, så god som han er stærk,

har gjort et herligt underværk,

betalt i dyre domme.

                                              Martin Luther


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGod Andagts Jul
Dagens Jule Worship - klik her
It's Christmas

Med og af MikesChair. 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002