FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. maj


Troens blik


 

Hebr. 12,2: ”Mens vi retter vort blik mod Jesus, troens banebryder og fuldender, som for at få den glæde, der ventede ham, udholdt korset uden at ænse skammen, og som nu har taget sæde på højre side af Guds trone.”

 

Ovennævnte bibelvers er forståeligt nok ofte citeret. Her beskrives det, som vi alle må gøre, rette vort blik mod Jesus, verdens frelser.

 

Der er flere ting, vi må hæfte os ved. For det første, at vi skal rette vort blik mod Jesus, som den, der blev korsfæstet i vores sted. Dernæst skal vi tænke på, at den korsfæstede nu er lyslevende og sidder ved sin faders højre hånd i himmelen. Endvidere må vi hæfte os ved, at det er Jesus, der skaber troen, baner vej for den og til sidst opfylder troens indhold. Han er i sandhed troens banebryder og fuldender.

 

Det sidste er godt at vide, når man kæmper troens kamp og målet for vor tro synes at bevæge sig længere og længere ud i horisonten. Det er trods alt Jesus, som planter sit troens ord i vore hjerter og ud fra ordet skaber troens overbevisning og fasthed. Jesus er jo mægtig til at bære vore bønner og visioner frem for sin himmelske far og han er jo underets Gud. ”Du er en Gud, som gør undere og du lod din magt blive kendt blandt folkene”, står der i salme 77,15.

 

Det må vi holde os for øje, at rette troens blik mod Jesus og Gud og så blive ved med at håbe på Guds indgriben. Det er jo ikke noget han hellere vil. Som der står i Johs. 16,24: ”Hidtil har I ikke bedt om noget i mit navn; bed, så skal I få, for at jeres glæde må blive fuldkommen.”

 

Det er gavnligt nogle gange at læse kapitlet forud for bibelverset til dagens andagt. Dette kapitel kaldes ”Troens kapitel”, fordi det igen og igen henviser til troens mænd og kvinder, der holdt fast ved troens vished og troens genstand. Lad os lige eksempelvis kigge på 2 af versene fra dette kapitel :

 

”Tro er fast tillid til det, man håber, en overbevisning om ting, man ikke ser” Hebr. 11,1

og

”Men uden tro er det umuligt at have Guds velbehag; for den, som kommer til Gud, må tro, at han er til og lønner dem, som søger ham.” Hebr. 11,6.

 

Lad os i dag rette troens blik mod Jesus, vel vidende, at han registrerer vor tro og også vil reagere på den, når han ser, at opfyldelsens time er inde. Intet er for småt og for stort for Jesus. Det ”fatter” troens blik, som alene har Jesu kærlighed og magt for øje.

 

Tro, når det sortner omkring dig,

sole er gemt bag sky;

blot nogle timer – og siden

stråler en morgen ny

 

Bøn:

Jesus, tak, at du er troens banebryder og fuldender.

Du slukker ikke den rygende tande,

men bringer retten frem til sejr.

Så lær du os at have vinduet åbnet ud til Golgata

og til din plads ved din faders trone.

Det får troens flamme til at blusse op.

                                                               Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkAll Things Are Possible

Med Darlene Zschech


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002