FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. april


Alt hvad der er født af Gud giver sejr


 

1. Johs. 5,4: ”For alt det, som er født af Gud, sejrer over verden; og dette er den sejr, som har sejret over verden: vor tro.

 

Det er en meget dristig sætning, når man betragter den udelukkende med sin fornuft. Men det Johannes vil fortælle er en universal sandhed set med troens blik. Han vil formidle, at tro er lige med herredømme/sejr.

 

Det er jo Gud i Himlen, som tænder troen i vore hjerter. Vi kan ikke selv erhverve os troen, men den tændes, når vi læser Guds ord, som igen er født af Gud. Det betyder, at den tro, som er rettet mod Jesus og hans ord, altid vil sejre.

 

Det er ikke troen alene, men troen forenet med ham, der har Guds herredømme, og som kan forvandle alt.  Det betyder igen, at forenet med Jesus, formår troen at flytte bjerge, men kun forenet med Jesus, - den tro, som kun er en præstation – trækken sig selv op i håret – formår intet.

 

Paulus er inde på den samme tankegang, når han skriver: ”Han, som jo ikke sparede sin egen søn, men gav ham hen for os alle, hvor skulle han andet end skænke os alt med ham.”Rom.8,12 og videre i 8,37: ”Men under alt dette mere end sejrer vi ved ham, som elskede os.”

 

Det er en kendsgerning, at denne verdens fyrste, Djævelen, i mange tilfælde har haft alt for let spil. Tænk blot på vore to verdenskrige, hvor ordene fra Johs.10,10 desværre gik i opfyldelse: ”Tyven kommer kun for at stjæle, slagte og ødelægge,”

 

Byer lå i ruiner, soldater og civilbefolkninger blev dræbt i hundredtusind vis – ulykkeligt og tragisk - men vi må ikke glemme fortsættelsen af Johs. 10,10: ”Jeg er kommet for at de skal have liv i overflod.” Amen!

 

Så forstår man Lukas og Johannes, der frimodigt skriver:

Jesus fra Nazaret, hvordan Gud salvede ham med Helligånd og kraft, han, som drog omkring og gjorde vel og helbredte alle dem, der var overvældet af Djævelen, for Gud var med ham.” Ap.G.10,38.
”Men derfor blev Guds Søn åbenbaret, for at han skulle tilintetgøre Djævelens gerninger.” 1. Johs.3,8.

 

Det er Jesus, som vi må fæstne vort håb til. Vi må med Helligåndens hjælp satse al vor tro på ham og regne med hans gerning, som formår at genoprette alt. – Også det, som kan pine os i dette øjeblik. Jesus genoprettende gerning slår ikke fejl.

 

Guds lam måtte bløde for at genoprette alt det,
som gik tabt i forbindelse med syndefaldet.
Og de har sejret over Djævelen
på grund af lammets blod og deres vidnesbyrd.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkMore Than Conquerors

Med og af Rend Collective


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002